Dags för lite snack kring kosten. Detta är ett kärt ämne för mig och jag har mina principer som jag går efter. Jag tycker dock att det är skrämmande att skriva om kost eftersom så mycket feltolkas och också för att så mycket trams får så stor synlighet i media. Vi kan konstatera att ingen vet säkert vad som är bäst för vår hälsa eftersom vi bara vet vad som forskningen hittills visat. Ofta får någon enstaka forskning riktigt stor synlighet på media fast den kanske är dåligt utförd och trovärdigheten i den inte är så hög, vi vet alltså inte om den är bra eller dålig. Dessutom har vi alternativa medicinen som kommer med alla sorts påståenden hit och dit och där går man riktigt villrådigt fram. Inte så att jag är emot all alternativ medicin men lite sunt förnuft efterlyser jag även där.

Vi krånglar till det onödigt mycket då det kommer till maten. Vi jamsar kring om det ska vara fettfattig eller helfet mjölk, ekobananer eller vanliga…. Det som jag tycker är långt mer viktigt är nog att se över vad vi verkligen äter, dag ut och dag in. Består morgonmålet av flingor och oboy så tycker jag att fetthalten i mjölken inte är det största problemet. Det största problemet är nog att vi är så lata av oss och ofta väljer det enklaste alternativen så som halvfabrikat och annan skräpmat.

I min värld så är det nog skräpmaten som vi ska minska på innan vi börja leta efter all sorts tillskott och annat hälsotrendigt. Börja där och ifall du efter att ha faktiskt ha ätit bra mat i många månader fortfarande upplever att du ofta blir sjuk eller annat så då kan det vara skäl för sånt.

Bilden har ju inget med texten att göra utan mera med en dold ”talang” (nåjaa) som jag kanske presenterar närmare vid tillfälle. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Post Navigation