StarkMamma-träningarna utomhus drar igång snart. Redan nästa vecka i Kronoby och efter påsken i Jeppis och Larsmo. Här kommer info om när, var och pris. Anmäl er för jag behöver ha ett visst antal säkrade för att kursen ska starta, minimi 10 mammor. Så har jag även maxantal hur många jag tar så ifall gruppen blir full tar jag inte emot drop-in-kunder. Detta för att jag ska kunna ge så personlig träning som möjligt och kunna utveckla de som kommer för framsteg.Kronoby – Idrottsgården

– Pågår: 3.4-29.5 (ingen träning 17.4)
– Måndagar kl 12.30-13.30
– Pris: 40€ för 8 ggr, drop-in 7€

 Jakobstad – Skolparken, samling vid scenen.

– Pågår: 20.4-25.5
– Torsdagar kl 10-11
– Pris: 30€ för 6 ggr, drop-in 7€

 Larsmo – Holm Idrottspark

– Pågår: 21.4 – 26.5
– Fredagar kl 10-11
– Pris 30€ för 6 ggr. drop-in 7€.

 


Som tidigare år gäller det att ifall du köper kursen men inte har möjlighet att delta någon av gångerna så kan du hänga med på någon av de andra passen istället. De som vill delta på två ställen så betalar 45€. Därtill alla som hänger med på kursen får en personlig mammamage-konsultation à 45 minuter med mig för 40€ (normalt 65€) om man vill.

Min man, han kan! Jag har lagt till det som en vana att skryta ohämmat på min man ofta och öppet. Inte så att han på något sätt är bättre än andra men för han är bäst för mig. Alla som lever i ett förhållande vet att det inte alltid är en dans på rosor. Stress och vardagsslit tär på och den andras sprickor blir ibland så påtaglig. Därför har jag valt att lyfta fram det positiva med min man och berätta det, för då blir det också så mycket mera verkligt för mig.

Visst kunde jag berätta om alla hans fel och brister, tro mig, de finns 😀 Ni kanske har någon på jobbet eller i bekantskapskretsen som alltid gnäller och klagar på sin partner. Det är lätt att falla in i den jargongen… och inget gott kommer därav! Nästa gång denna person börjar beklaga sig så fråga om det finns nåt bra med deras partner, få dom att tänka till.

Det vi pratar och tänker på, det växer och blir sanning. Därför, my folks… som jag inledde: min man, han kan. T.ex. idag har han varit hemma med Milo som hade feber i söndags. Han har kokat blåbärssoppa (redan innan kl 8 i morse), kokat risgrynsgröt, fixat en älgstek med rödvinssås och kurerat Milo på bästa sätt. Ingen feber på lillkillen så nu friskförklarar vi honom.

Puss på dig <3

EnergyRun-träningar på kommande. Häng med! Alla tränar på sina egna villkor så oberoende av nivå så kommer det att kännas 😀 Intervaller på schemat och vi satsar på Roskisbacken.

Torsdagen den 30.3 kl 16.30

Såhär såg det ut på vår senaste träning då fokus låg på puls och styrka i överkroppen. Däcken, som jag för övrigt fått ärva av Nisvo Motorsport, kom väl till pass på olika sätt. 🙂 Senast var vi tio kvinnor och nu kommer en utmaning till er män, vågar ni med? 😀

 

Livet, det är ju bara så fantastiskt. Ni vet hur lyrisk man kan vara över en dag som känns så bra. Inte för att den varit perfekt på något sätt, inte för att den varit fri från irritationsmoment och stress… utan för att den bara varit. Mest lyrisk för att man får måra på tillsammans, ett ord byts i bullret här och där, barnen leker, grannen sitter i solen och njuter. Mest för att man får jobba med kroppen. Det är något speciellt med kroppsligt arbete, jordnära arbete. Det inger lugn på något sätt. Ni som inte har en susning om vad jag pratar om, hoppas ni också får uppleva känslan. 😀

Mellan varven idag så fixade jag paj och den avnjöts ju på vedabacka som sig bör. Fina dagar som denna ska spenderas utomhus så mycket det bara går. Efter avslutat projekt på vedabacka dammade jag av cykeln och stack iväg på en runda. Även där blev jag hög på livet med sol i ögonen och vinden i ryggen.

Nattade kidsen, kollade en serie och typ somnade. Vaknade 23.30 och kunde inte somna om… visste nog egentligen att bloggen kallade men låtsades att jag glömt. Vände och vred på mig en stund innan jag insåg att jag ändå inte somnar om på en stund så lika bra att blogga 😀

Bjuder fredagen till ära på ett recept. Lite nyttigare med chiafrön och havregryn, sådär lagom knaprigt då man är sugen på det lilla extra. Håll till godo.

Havrekrukor

1 dl havregryn
1 dl riven kokos
2 msk kokosolja
1 msk chiafrö
1 tsk honung
1 tsk kanel

Mixa havregrynen och blanda sen ihop allt.
Jag tryckte ut degen i en minimuffinsplåt och gräddade ca 8 minuter på 175 grader.
Går säkert att grädda i silikonformar också.
Låt dom svalna och pilla försiktigt loss krukorna.

På en del satte jag i en mörkchokladbit direkt de kom ur ugnen. Här serverade jag mig själv och barnen på denna variant med fruktsallad och grädde. Mums och gonatt!

Förra veckan så försvann mitt pulsbälte. Jag gissade att det fallit ur bilen vid Stjärnhallen i Nykarleby då jag rotade runt i garderoben i baksätet på bilen. Idag for jag till infon för att höra om någon lämnat in det och jodå, där fanns det. Jag blir så glad över ärliga och goda människor. Ok, kanske ingen är superintresserad av ett svettigt pulsbälte men i alla fall var det juste att lämna in det till infon. Var fem före att ge killen där en stor kram men lyckades hejda mig, ville ju inte riskera trauman åt den unga killen 😀

Så heja Nykaabi. Redigt, ärligt och roligt folk finns där! 🙂

Oj så ni gillade gårdagens inlägg. Var på vippen att radera allt men så postade jag hastigt och gick och lade mig… Har nog lite dåligt självförtroende ännu då det kommer till att uttrycka mig i skrift. Det är så svartvit då jag skrivit ner och postat. Tänk om jag ångrar mig, om det är någon synvinkel jag glömt att ta i beaktande, om jag upplevs som besserwisser, sårar någon… Ibland flyter texten fram av sig själv på några minuter. Jag hinner knappt skriva ner det jag tänker… gårdagens var ett sånt inlägg och det blev tydligen bra.

Ikväll bjuder jag bara på en bild på halva gänget. Vi har husbonden på rektorsdagar långt bakom takana nånstans så då passade vi på att ta ut svängarna rejält med både gymbesök och hamburgare.

Ja så har de små övat på både stickning och virkning. Jag kom in en dag i ett klassrum där handarbete pågick, en lärare med en klass full av tvåor som virkade. Jag konstaterade att det inte är dumt att lära barnen lite sånt hemma också för inte finns det många minuter per elev i skolan 😀

Jag träffar många mammor varje vecka och lite för ofta träffar jag på mammor som är trötta. Så trötta att dom är på gränsen till vad dom klarar av. Mitt hjärta klappar lite extra för dessa mammor, jag skulle så gärna lätta på där det går. Alla har vi olika orsaker till vår trötthet vilket betyder att lösningen inte heller är samma för alla.

Det jag vill säga till alla mammor är:
– oberoende av var du befinner dig så kommer andra tider så småningom.
– var snäll mot dig själv och sänk kraven
– fråga hjälp
– ta dig ut med andra, stanna inte hemma
– gå utomhus varje dag, gärna flera gånger
– kroppen mår bra av rörelse så promenera åtminstone

Idag tror vi att vi måste så mycket. Det är inget skillnad hur mycket vi intalar oss att vi väljer själv och gör saker för vår egen skull så kommer jag inte ifrån att vi omedvetet påverkas av sociala medier och så kan vi inte hantera det hela. Det går liksom inte att vara vältränad, ha det senaste modet, studera, ha välklädda  kids som uppför sig som kungabarnen, hemmet inredd enligt senaste trenden med den egna personliga touchen kliniskt rent, ha kolla på räntorna i USA och stoltsera med ett perfekt förhållande.

Skrota sånt och kör på riktigt det DU vill!

Våga stanna upp, se förbi smutsen på fönstren, blunda och andas djupt. Efter snart 15 år som gifta har vi hos oss hunnit skapa olika verktyg att ta till då det krisar. Att hjälpas åt och dra mot samma mål är kärnan. För min del har det varit att släppa rejält på kontrollen hemma. En period i livet var det att välja mellan att stressa ihjäl sig eller skala bort och jag valde att skala. Jag valde bort sånt jag trodde att jag måste men inte egentligen ville, för mig var det det välinredda sorterade hemmet. Jag trodde nog där i början att alla riktiga mammor har superstädat och koll på varje låda 😀 Nu vet jag att riktiga mammor har som de vill!

Är du trött så försök orka göra en förändring som kan hjälpa dig. Börja med en och måra på med den några dagar. Så tar du följande… vänd spiralen uppåt. Låt det ta tid men ta det första steget.

 

Idag satte jag ut en matbild på instagram, ett visst motstånd kände jag nog att publicera. Jag sätter sällan ut min mat till beskådan, inte så att jag har problem med det själv utan för att jag vet att andra kan ha. Att posta matbilder kan trigga, samtidigt så kan det mesta trigga en på SoMe så jag inser ju att det är följarna som måste ta ansvar för hur man tolkar infon.

Hur tolkar du matbilder på SoMe?

Själv inspireras jag. Får idéer till hur pimpa min egen mat. Väldigt sällan funderar jag desto mera över en matbild för en måltid säger ju ingenting egentligen. Det är hur du äter de övriga måltiderna, dag efter dag, vecka efter vecka som avgör. Vad gör en sallad ibland för hälsan om  maten i övrigt är usel. Eller en hamburgermåltid om maten i övrigt håller bra kvalité.

Vilken dag alltså! Tror vi alla kan instämma i lovorden över vädret. Det mest fantastiska är att det var så vindstilla. Det är sällan inte vinden känns ute vid havsbandet men idag var en sån dag. Det gick att sitta i solen och läsa Öt och bara njuta.

Nästan hela min familj var där, endast tonåringarna valde att stanna kvar i sina sängar. Isen håller för bil ända fram men jag föredrog att promenera och få frisk luft.

Väl hemma så bytte vi bara innehållet i matkorgen och for vidare mot skogen. Hade tänkt mig en lugn tur i skogen, bara sitta på fårskinnet i solen och slumra till men det blev värsta träningspasset innan vi var framme. Fick skyffla snö för hand för att ta oss dit och det blev svettigt värre 🙂 På bilden här nere är jag bara halvvägs uppför backen ännu…

Nå, vi kom fram och jag förundras alltid över hur snabbt barnen börjar leka då vi kommer till skogen. Vi öppnar bildörrarna och direkt är leken i full gång. Idag med en extra kompis med så gick leken ännu bättre. Vår vana trogen så hade vi med banan och choklad, det är en klassiker som har hängt med på våra skogsturer i många år.

Jag har nyss landat hemma igen, kom på sent om sider att jag hinner med på Bodybalance på StudioZ. Det satte pricken på i:et för den dagen… Tack Mikaela! Och godiset från ABC smakade oxå förträffligt Lotta, det var slut innan jag var hem 🙂

Nu tar vi emot en ny vecka med öppna armar!

Post Navigation